۱ اردیبهشت ۱۳۹۳، ۱۷:۱۲

تولید تأمین اجتماعی، تولید امنیت اجتماعی است

تولید تأمین اجتماعی، تولید امنیت اجتماعی است

مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه تاریخچه تأسیس تأمین اجتماعی نشان می‌دهد که زاییده کارفرمایان است و تولید آن نیز تولید امنیت اجتماعی است، اظهار امیدواری کرد که در یک بستر سه جانبه گرایی تمامی چالش‌های موجود این حوزه برطرف شده و با برنامه مدونی برای رفع مشکلات و افزایش رضایتمندی جامعه اقدام کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید تقی نوربخش در نشست شورای رؤسای اتاق های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران که با محوریت بررسی مسائل فعالان اقتصادی با سازمان تأمین اجتماعی در محل اتاق ایران برگزار شد، گفت: ما فکر می‌کنیم تأمین اجتماعی باید پشتوانه توسعه باشد نه مانع و اگر کمک به تولید کنیم،‌ درآمدهای سازمان نیز افزایش خواهد یافت.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: سازمان تأمین اجتماعی اکنون حدود 38 میلیون و 500 هزار نفر را تحت پوشش دارد و به بیمه شدگان خدمات درمانی و حدود 17 خدمت کوتاه مدت بیمه ای مانند بیمه بیکاری، از کارافتادگی و ... ارائه می دهیم.

دکتر نوربخش ادامه داد: میزان بودجه مصوب این سازمان در سال 1392، 30 هزار و 600 میلیارد تومان و در سال 1393، 45 هزار میلیارد تومان است که حدود یک چهارم درآمد کشور می شود و همه این مبلغ توسط خود سازمان تأمین‌اجتماعی پرداخت می شود.

وی تصریح کرد: بدهی تجمیعی دولت به سازمان حدود 60 هزار میلیارد تومان در سال 1392 بوده و امسال نیز پیش‌بینی می شود 15 هزار میلیارد تومان بدهی افزوده شود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی فاصله بین منابع و مصارف و کاهش سن بازنشستگی در کشور را از مشکلات سازمان دانست و گفت: این سن در آقایان به متوسط 55 سال و در خانم ها به 52 سال رسیده است.

نوربخش بیان کرد: نخستین قدم در سازمان در دوره جدید سعی برای خروج از حاشیه‌ها و بررسی مسائل در بستر کارشناسی و جلوگیری از برداشت از ذخایر بود و سعی شد با مکانیزم‌های مختلف از طریق وصولی ها و برگرداندن سودهای تقسیم شده بنگاه های اقتصادی سازمان و کمک 1500 میلیارد تومانی از دولت کارها را پیش ببریم.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی توضیح داد: در زمینه درمان، بیماران خاص و سرطانی نیز سعی کردیم اصلاحاتی انجام دهیم و امیدی در دل بیمه شدگان ایجاد کنیم.

وی تأکید کرد: مهم ترین برند سازمان اعتماد میان جامعه کارگری و کارفرمایی است و بازگشت این اعتماد که در طول این سال ها بسیار خدشه دار شده، کار زمان بری است؛ اما با احیای آن در برقراری تعادل میان مصارف و منابع موفق تر خواهیم بود.

 نوربخش بیان کرد: قدم بسیار مهمی که در سال 1392 با همت مدیران سازمان برداشته شد، تصویب بودجه سازمان پیش از پایان سال بود و اکنون یک ماه است که در حال تدوین برنامه راهبردی سازمان با مکانیزم های علمی هستیم.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: اگر در یک نظام برنامه ای حرکت کرده و نظامات مدیریتی سازمان کارآمد باشند و اعتمادسازی کنیم، امیدوار هستیم شاهد ارتقای جایگاه سازمان و پاسخ گو بودن آن و ارتقای رضایت مندی باشیم.

دکتر نوربخش تأکید کرد: سازمان باید از تورم تشکیلاتی خود کاسته و مراجعات را غیر حضوری کرده و به کارها سرعت ببخشد، بنابراین یکی از توجهات ویژه ما توسعه آی تی در این سازمان بوده است.

نوربخش اعلام کرد: اکنون در بسیاری از شعب تامین اجتماعی لیست بیمه به صورت غیر حضوری دریافت می‌شود تا پایان سال در این زمینه پیشرفت فراوانی خواهیم داشت.

وی در خصوص حسابرسی و بازرسی دفاتر توضیح داد: ما هزینه‌ها را بررسی می‌کنیم البته اشکالات ساختاری نیز وجود دارد و نباید به سال‌های گذشته رجوع شود، مگر در مواردی که دادگاه حکم دهد، البته اکنون تیمی حرفه‌ای این کار را به دست گرفته و لازم است وقتی اختصاص داده شود تا مسؤول آن مؤسسه در جلسه مشابهی حضور یافته و توضیحات لازم را ارائه کند.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی یادآور شد: تعامل ما باید با اتاق‌ها افزایش یابد و معتقد به سه جانبه‌گرایی نیز هستیم.

وی در بحث درمان نیز توضیح داد: علت بی‌اعتبار بودن دفترچه‌ تأمین اجتماعی یکی عدم پرداخت مطالبات و دیگری بحث‌های تعاملی با طرف قرارداد است، بنابراین اولین قدم ما به روز کردن مطالبات بود و سرانه را در بودجه سال جاری، ‌44 درصد افزایش دادیم.

نوربخش اضافه کرد: از محل هدفمندی یارانه‌ها نیز در بودجه سال 1393 منابعی که پیش از این تخصیص داده نمی‌شود، تخصیص داده شده است و حدود 30 هزار میلیارد تومان مربوط به مستمری‌ها و 11 هزار میلیارد تومان مربوط به درمان است.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی بیان کرد: در سازمان تأمین اجتماعی دولت نقش تضامنی دارد که هم دغدغه ما است و هم سبب امنیت خاطر ما می‌شود.

غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران نیز در این نشست ضمن تبریک تولد حضرت فاطمه زهرا(س) و روز مادر گفت: باید ما این بار به عنوان بخش خصوصی تصمیم بگیریم که در اجرای اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری را تنها نگذاشته و به طور جدی اجرای این مفهوم را از مدیران اجرایی کشور مطالبه کنیم.

وی افزود: وقتی می توانیم این انتظار جدی را داشته باشیم که خودمان راه‌کار عملی ارائه دهیم و پیشنهاد ما این است که 24 ماده اعلام شده میان اتاق های کشور تقسیم شده و هر اتاق چند مورد را بررسی جدی کرده و راه‌کار ارائه دهد و پس از آن خوا ستار اجرای جدی آن شویم.

شافعی اعلام کرد: اتاق ها می توانند این موارد را بررسی کرده و موارد مورد توجه خود را اعلام کرده و آن ها را بررسی کنند.

رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور در ادامه ضمن خیرمقدم به مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی، بیان کرد: در کمیته ماده 76 که اکنون دستور کار آن، موارد مربوط به سازمان تأمین اجتماعی است، با نظر بسیار مثبت از سوی ایشان و معاونان کارها جلو می رود و مواردی نیز تصویب شده است وی از نگاه مثبت مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در توجه به مسائل کارفرمایان تقدیر کرد.

وی یادآور شد: در این جلسه رؤسای اتاق های سراسر کشور که ارتباط مستقیم با رؤسای سازمان های تأمین اجتماعی دارند، مسائل و مشکلات خود را مطرح خواهند کرد.

محمد حسن زدا‌ معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی نیز توضیح داد: باید از بستر تعاملی فعلی نهایت بهره را برده و مسائل و مشکلات موجود را برطرف کنیم.

وی گفت: برای اولین بار بیلان کارگاه‌ها 6 ماهه است تا پرداخت آن آسان شود و همچنین برای احترام به جامعه کارفرمایی پرینت بررسی‌ها را نیز با جزئیات ارائه خواهیم کرد و ابلاغ را نیز الکترونیک خواهیم کرد و تا پایان امسال برای شخصیت‌های حقوقی و حقیقی با ایمیل این کار را انجام دهیم.

وی تصریح کرد: تا دو ماه آینده همه واحدهای سازمان لیست حق بیمه را با اینترنت دریافت خواهند کرد و کد تک رقمی نیز در نظر گرفته شده تا مشکلی وجود نداشته باشد.

‌زدا عنوان کرد: شعبه مادر نیز در نظر گرفته شده تا با مراجعه به هر شعبه‌ای امکان انجام کارها وجود داشته باشد.

معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی گفت: توجه به بخش خصوصی و واگذاری به آنها نیز در اولویت است و اکنون 40 کارگزاری مجوز داشته و 120 مجوز در حال بررسی است.

وی در خصوص ترکیب هیأت‌های حل اختلاف نیز توضیح داد: در بازنگری قانون ترکیبی چیده خواهد شد تا همه راضی باشند.

زدا یادآور شد: بحث جنسیتی در قانون و بخش‌نامه‌ها وجود ندارد مگر این که شبهاتی در این امر وجود داشته باشد که نیازمند بررسی باشد.

در این نشست همچنین روسای اتاق‌های بازرگانی استان‌های سراسر کشور نیز به بیان نقطه نظرات و انتظارات خود در رابطه با سازمان تامین اجتماعی پرداختند.

کد خبر 2275565

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha